Mobile menu

Telefon za hitne intervencije: 064/08-48-627

Izrada sportskog štitnika za zube

Povrede zuba su vrlo čest razlog posete stomatologu.

Sila koja deluje,bilo direktno na zub ili preko mekih tkiva i obraza i usana,može dovesti do ozbiljnih povreda tvrdih zubnih tkiva i zubnog živca.

Do povreda može doći u svim životnim situacijama, ali, postoje profesije i hobiji koji nose veći rizik od povređivanja.

 

Ukoliko se profesionalno ili rekreativno bavite kontaktnim sportovima, nudimo Vam izradu individualnog štitnika za zube i njihov potporni aparat,koji će neutralizovati dejstvo slabijih, a znatno ublažiti štetne efekte jačih sila.Izrađen prema otisku Vaših zuba,napravljen od specijalne providne gume , bez ukusa i mirisa, prijatan je za nošenje,ne ometa Vas u sportu,a može sprečiti ozbiljne povrede.

Izrada splintova za bruksizam

Bruksizam je parafunkcijska,nesvesna i nesvrsishodna radnja stezanja , škripanja zubima.Uglavnom se javlja u toku sna, mi toga nismo svesni,a na to nam ukažu ili bliski ljudi, ili stomatolog tokom pregleda.

Osim što uništava tvrda zubna tkiva,ugrozen je i zubni živac,jer stalna iritacija dovodi do promena na njemu.

Dugogodišnji bruksizam neizostavno dovodi do gubitka zuba i promena na viličnom zglobu.

Individualni splint za bruksizam sprečiće trošenje tvrdih zubnih tkiva i ublažiti promene na živcu i potpornom aparatu.Neće izlečiti bruksizam,ali će znatno ublažiti njegove posledice.Ako Vaš splint nosite svako veče,redovno ga održavate i menjate,kada se ošteti,vremenom će se stvoriti novi refleksni putevi,pa će ove kretnje postati slabije,do potpunog prestanka.

Izrada splintova za beljenje zuba i ortodontskih retencionih folija