Mobile menu

Telefon za hitne intervencije: 064/08-48-627

Konzervativna stomatologija

Grana stomatologije koja se minimalno invazivnim metodama bavi sanacijom vasih kariesno destruiranih zuba.

Izrada svih vrsta ispuna na zubima

Ispuni (plombe) najčešće se koriste za tretiranje kaviteta (šupljina)  u zubu.One se , takođe, koriste da se repariraju zubi sa pukotinom,polomljeni zubi ili zubi koji su istrošeni tokom vremena.Većina ljudi dobije najmanje jednu plombu tokom života.

U našoj ordinaciji koriste se najsavremenije tehnologije i materijali, a naši lekari se trude da Vaše iskustvo učine što prijatnijim.

Osim što će karijes biti uklonjen i učinjeno sve da se zub očuva vitalnim,ako je to moguće,estetski efekti koje postižu naši lekari vratiće Vašem osmehu prirodnu lepotu.

Nastavi čitanje

Lečenje zuba


Ukoliko je došlo do zapaljenja tkiva unutar zuba (zubnog živca) usled karijesa, infekcije ili traume,zub je potrebno lečiti.Obično je bol simptom koji ukazuje da nešto nije u redu i , ako potraje, dovodi pacijenta stomatologu.Lečenje zuba zahteva posvećenost lekara,ali i pacijenta,jer je potrebno posetiti ordinaciju više puta.

Politika naše ordinacije je učiniti sve da do oboljenja živca ne dodje,ali, ako se to ipak desi, potrudićemo se da sačuvamo zub,uz minimalan broj poseta, koristeći savremena znanja,materijale i tehnologiju,kombinujući ih sa iskustvom vodećih stručnjaka iz ove oblasti stomatologije.

Nastavi čitanje

Restauracija lečenih zuba kompozitnim nadogradnjama

Kada je zub lečen,on je dosta slabiji od vitalnih zuba, pa lako može da pukne.Razlog slabosti zuba je nedostatak zubnog tkiva,koje je oštećeno karijesom ili traumom, ali i to što mu je, vađenjem živca, poremećen metabolizam, pa samo preostalo tkivo postaje krto.

Trudimo se da, adekvatnim metodama, ojačamo izlečeni zub i primenom estetskih ispuna nadomestimo tvrdo zubno tkivo koje nedostaje,vraćajući zub u funkciju,vodeći pri tom računa o maksimalnoj estetici.

Nastavi čitanje