Mobile menu

Telefon za hitne intervencije: 064/08-48-627

Estetska stomatologija

U savremenom svetu lep osmeh je imperativ, a on podrazumeva, pre svega,  zdrave zube i desni.

Osim što su zdravi,zubi bi trebali biti i lepo oblikovani,pravilno raspoređeni i zadovoljavajuće boje, kako bi Vaš osmeh bio neodoljiv.

Ukoliko Vas je priroda obdarila lepim osmehom,tu smo da Vam savetima i profesionalnom negom pomognemo da takav i ostane, ali,ako ste nezadovoljni izgledom Vaših zuba, posetite nas i sa našim lekarima razmotrite neke od terapijskih metoda koje će udovoljiti Vašim estetskim zahtevima, a pri tom neće ugroziti Vaše zdravlje.

Beljenje zuba

Istraživanja su pokazala da je veliki broj ljudi nezadovoljan bojom svojih zuba.

Osim građe zuba, koju smo dobili rodjenjem, na boju zuba utiču i drugi faktori.Pigmenti iz hrane i pića (crno vino,koka-kola,kafa, čaj, cigarete), zatim pojedini lekovi,ali i neka opšta oboljenja mogu uticati na boju Vaših zuba.Takođe,u pljuvačci nekih osoba postoje pigmentne bakterije,koje na zubima grade kolonije,ružeći njihov izgled.

Nastavi čitanje

Ordinacijsko beljenje zuba

Kod ordinacijskog izbeljivanja zuba stomatolog će prvo fotografisati Vaše zube i odrediti  njihovu boju prema ključu boja, kako bi pratio efekte tretmana.

Pre početka tretmana,neophodno je sa zuba ukloniti meke i čvrste naslage.


Stomatolog nanosi specijalan gel na desni oko zuba koji ima ulogu u zaštiti desni od dejstva preparata za izbeljivanje.Zatim se na zube nanosi preparat za izbeljivanje, vodonik ili karbamid peroksid.

Nastavi čitanje

Kućno beljenje zuba

Tehnika kućnog beljenja zuba je tehnika koja je nesto sporija u odnosu na ordinacijsko beljenje zuba, ali je podjednako laka i jednostavna. Sa tehnikom kućnog beljenja zuba za nekoliko dana možete ulepšati svoj osmeh menjanjem boje zuba za nekoliko nijansi.

Prvo se uzima otisak Vaših zuba na osnovu kojeg se izrađuje gipsani model. Zatim se na vakuum aparatu formira izuzetno tanka folija, koja intimno prijanja na površinu Vaših zuba. Folija se nosi sat vermena dnevno,ili noću, u zavisnosti od preparata za izbeljivanje koji se koristi.Ukoliko se nosi noću ne ometa Vaš san.

Nastavi čitanje

Kompozitne fasete


Nekada je zubno tkivo toliko oštećeno,da je izrada estetskog ispuna na njemu praktično nemoguća,a beljenje ne daje željene rezultate.Ukoliko iz bilo kog razloga želite izbeći protetski rad, pružamo Vam mogućnost izrade kompozitnih faseta,koje ispunjavaju visoke estetske zahteve.

Nastavi čitanje

Beljenje avitalnih zuba

Nekada se desi da, nakon lečenja zub promeni boju.Uzrok promene boje može biti krv i njeni metaboliti,koji su se , nakon traume, ugradili u dentinske kanaliće, bakterije i njihovi toksini,koji su se ugradili u zubno tkivo u toku infekcije, takođe, pojedini materijali, koji se koriste u terapiji obolelog zubnog živca.

U našoj ordinaciji je moguće izbeleti takve zube jednostavnom i potpuno bezbolnom metodom, čuvajući pri tom zubna tkiva i odlažući  protetsko zbrinjavanje.

Nastavi čitanje

Zubni nakit

Istaknite Vaš blistav osmeh diskretnim detaljem!

Nastavi čitanje